Derince Kombi Servisi

Derince Kombi Servisi

Evlerimizdeki konforun alanının en büyük etki alanı olmasını sağlayan ve ısınmadan sıcak su ihtiyacımıza kadar birçok önemli etmene daha ucuz maliyetlerle sahip olmamızı sağlayan kombiler, soğuk kış günlerinde bize eşlik eden en evimizin en değerli ekipmanının başında gelir. Ancak, uzun süreli kullanım ve düzenli bakımın yapılmaması kombi arızalarına ya da performans düşüklüğünün yaşanın, onundan istediğimiz verimin alınamamasına neden olabilir

 

Kombi Nedir ve Nasıl Çalışır?

 

Kombi, ana planda suyun döndüğü ve farklı teknolojik yapılarla donatılarak ısınma ihtiyacının en az maliyetle karşılanabildiği bir cihazdır. Isınma sıcak suyun peteklerde dolaşması yardımıyla elde edilir. Üretilen bu sıcak suyu, kişisel ihtiyaçlarınızda da kullanabilirsiniz. Az yer kaplıyor olmasının da tercih edilmesinde önemli bir etkisi olan kombiler, birçok mekânda kullanılırlar.  Özelliklerini ve kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz,

  • Hem ısınma hem de sıcak su ihtiyacınızı, düşük maliyet ve yüksek performans felsefesiyle karşılayabilirsiniz.
  • Ev, ofis, iş yerleri gibi tüm kapalı mekânlarda kullanılabilmektedir.
  • Minimal boyutu ve duvara monte edilebiliyor olması, fiziki açıdan yer tasarrufuna neden olur.
  • Çalışma aşamasındaki ses desibeli oldukça düşük olduğundan kimseyi rahatsız etmez.
  • Çalışma aşamasında gaz kullanıldığı için, yakıtı depolamak gibi ekstra maliyet ve fiziki alana gerek yoktur.

Kombi, su ve ısının mükemmel birleşimidir. Sıcak suyun ve ısının kaynağını oluşturan kombi, doğalgaz veya elektrikle çalışır. Kombi, suyu ısıtarak radyatörler veya zemin ısıtma sistemleri aracılığıyla odalara yöneltir. Kombilerden sürekli üst düzey performans alabilmek için de bakımını ihmal etmeden, düzenli şekilde uzman desteğiyle yaptırmak zorundasınız.

Derince Kombi Servisi

Kombi Bakımı nasıl yapılır?

Kombi bakımı, kombinin düzenli olarak çalışmasını sağlamak için yapılması gereken işlemdir. Bu işlem sırasında kombinin içindeki parçaların temizlenmesi, filtrelerin değiştirilmesi ve ayarların kontrol edilmesi gibi genel kontrolleri içerir. Kombi bakımının düzenli olarak yapılması hem kombinin verimli çalışmasını sağlar hem de olası arızaların önüne geçer.

Kombi bakımının genellikle yılda bir kez yapılması önerilir. Ancak kombinin kullanım yoğunluğuna göre bu süre daha kısa olabilir. Bakım aşamasında dikkat etmeniz gerekenleri, yapılan işlemleri de şu şekilde sıralayabiliriz,

 

  • Kombi bakımı için kesinlikle yetkili bir servis çağırmanız gerekir. Kendiniz yapmaya kalkarsanız hem kombinize hem de kendi sağlığınıza zarar verebilirsiniz. Yapılan işlemler uzmanlık ve güvenlik gerektiren maddelerden oluşmaktadır.
  • Uzman personel geldiğinde, önce kombinin çalışma durumunu, suyu sızdırıp sızdırmadığını ve basınç seviyesini ölçerek, elektrik aksamını kontrol eder.
  • Daha sonra kombinin iç kısmı açılır ve toz temizliği yapılır. Bacanın fanını, yanma haznesini, ateşleme sistemini ve vanayı temizler eğer performansını yeterli görmezde se değiştirme yöntemini benimser.
  • Kombinin genleşme tankının havasını ölçer ve ayarlar. Kombinin suyunu boşaltır ve yeniler.
  • Kombinin gaz ayarlarını yapar ve gaz kaçağı olup olmadığını kontrol eder.
  • Kombinin peteklerini ve filtrelerini temizler ve tıkanıklık olup olmadığını kontrol eder.

Kombi bakımı yapılmazsa ne olur?

Derince Kombi Servisi

Kombi bakımı yapılmazsa, arızaya çanak tutarsınız. Bakımı çok düşük rakamlara yaptırma şansınız varken, sırf bu işlemleri yapmadığınız için arızaya sebep olur ve çok daha yüksek rakamlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Düzenli bakım yaptırmamanız aşağıdaki sorunları da beraberinde getirecektir.

  • Kombiniz daha fazla yakıt tüketir ve doğalgaz faturanız artar.
  • Kombinizin performansı düşer ve eviniz yeterince ısınamaz ya da sıcak su akışı azalır.
  • Kombinizde arızalar meydana gelir ve tamir masrafı ödemek zorunda kalırsınız.
  • Kombinizde gaz kaçağı veya yangın çıkma riski artar ve can güvenliğinizi tehlikeye atarsınız.

Bu nedenlerle, kombi bakımını ihmal etmemeniz ve her yıl en az bir kez yaptırmanız gerekir. Kombi bakımının ne zaman yapılacağına gelince, bunun için en uygun zaman sonbahar aylarıdır. Çünkü kışa girmeden önce kombinizi hazır hale getirmiş olursunuz. Yaz boyunca kullanmadığınız kombinizde çeşitli sorunlar oluşabilir. Bu sorunları gidermek için sonbaharda bakım yaptırmanız yeterlidir.

Ayrıca, kombilerin bakımı aşamasında peteklerin temizliği de büyük önem taşır. Çünkü kombi her ne kadar üst düzey performansla çalışsa da, suyu peteklere gönderdikten sonra peteklerden üst düzey bir performans alamazsak kombinin de mükemmel çalışıyor olması pek bir işe yaramayacaktır.

Petek Temizleme nedir, nasıl yapılır?

Petek temizleme işlemi, peteklerin içinde biriken kir ve tortuların temizlenmesini sağlar. Petek temizleme işlemi sırasında peteklerin içindeki su boşaltılır ve peteklerin içine özel bir temizleme solüsyonu doldurulur. Daha sonra peteklerin içindeki su tekrar doldurulur ve petekler çalıştırılır. Bu işlem peteklerin içindeki kir ve tortuların temizlenmesini sağlar.

 

Petek temizleme işlemi, kalorifer peteğinin ısınmama ya da içindeki suyu eşit dağıtamama gibi problemleri gidermek için yapılan bir işlemdir. Bu işlem genellikle kombi bakım servisleri ve tesisat ustaları tarafından yapılır, anlık ya da ilerideki bir sıkıntı yaşamamak adına da petek temizleme işleminin uzmanlar tarafından yapılmasını öneririz. Kombi bakım servisleri bu işlemi, profesyonel makinelerle ve kimyasallara yapmaktadır. İşlem, sırayla şu aşamalardan oluşmaktadır.

  • Kombi kapatılır.
  • Kombi su giriş vanaları kapatılır.
  • Tüm radyatörlerin giriş ve çıkış vanaları kapatılır.
  • Petek Temizleme Makinesi banyodaki havlupan ya da petek sökülerek onun yerine tesisata bağlanır.
  • Kombi kapatılıp makine bağlantıları yapıldıktan sonra bütün petekler açık bir şekilde 15 dakika makinanın çalıştırılması sağlanır.
  • Temiz su musluğu açılarak makinaya temiz su alınır, makinede temiz suyu tesisata basarak kaba pisliğin atılmasını sağlar.
  • Tüm tesisattaki kaba pislik atıldıktan ve tesisat temiz suyla doldurulur ve tahliye ve temiz su dolum hortumları sökülür.
  • Tesisattaki ve makine içerisindeki su 30-40 °C‘ye kadar ısıtılır.
  • Tesisat temizleme için geliştirilmiş petek temizleme kimyasalı tesisatın büyüklüğüne göre hesaplanarak tesisata yeterli miktarda kimyasal eklenir.
  • Petek Temizleme için hazırlanan Kimyasal eklendikten sonra tesisattaki suyla karışması için bütün petekler açıkken 5-10 dk. Süreyle çalıştırılır ve sirkülasyon yapılır.
  • Kimyasal tesisata yayıldıktan ve suyun sıcaklığı ayarlandıktan sonra, tesisattaki bütün peteklerin vanaları kapatılır ve sadece tek bir peteğin vanaları açılarak temizlik işlemine başlanır.
  • Ayrıca, petek aralarını elektrikli süpürge ile de temizlenmesi gereklidir. Kalorifer peteğinin aralarını ve arkasını önce elektrikli süpürge ile temizledikten sonra ardından kuru bir bez geçirerek silinir. Peteğin ön kısmı da sabunlu su ve temiz bez yardımı ile temizlenir. Daha sonra da kuru bir temizle silinerek işlemler tamamlanmış olur.

Sonuç olarak kombi bakımı ve petek temizliği, yılda 1 kere de olsa mutlaka yaptırmanız gereken ve kesinlikle ihmal edilmeyecek bir alışkanlık olmak zorundadır. Düzenli olarak bakımlarını yaptırmamanız, kombinin su basıncının düşmesine, gaz & elektrik bağlantılarındaki pahalı sorunlara, filtrelerin tıkanıp farklı parçaların arızalanmasına, su sızıntıları dışında aklınıza gelemeyecek birçok arızaya neden olabilir. Düşük rakamlarla bakımlarını yaptırmak yerine, oldukça yüksek rakamlarla onarımını yaptırmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durum fiyat bazında size olumsuz yansıyacağı gibi zaman ve kullanım ihtiyaçlarının geçici olarak da olsa sekteye uğrayacak olması nedeniyle ciddi sorunlar doğurabilir. Bu nedenle de bakımlarının rutin bir şekilde yapılıp, performansını her zaman üst düzeyde tutmak gereklidir.

Derince Kombi Servisi

Kutup Isıtma Sistemleri .

Kocaeli Derince Kombi Servisi

Fikirlerinizi duymak isteriz

Cevapla

Kutup Isıtma Sistemleri ®
Logo
Shopping cart